Asztalterítési ötletek az ünnepekre

2015. december 18. decolady
A konyha és az étkező a ház lelke. Az étkezések köré szervezzük a baráti találkozóinkat, az étkezőben gyűlik össze a család. Legyen szó egy szűk körű vacsoráról vagy egy nagyobb társaságnak szervezett ebédről, az étkezés fontos részét képezi életünknek. Ezért az is lényeges, hogyan és miként tálaljuk az ételünket, hiszen egy szépen megterített asztal mellett sokkal szívesebben elidőzünk. Persze tudunk ajánlani gyönyörű étkészleteket, de most inkább megmutatunk pár szépen megterített asztalt, hogy megmutassuk, milyen apróságokkal varázsolhatjuk hangulatossá akár a leghétköznapibb terítéket is.
Minden asztalt feldob egy-két gyertya, szép mécsestartó. Túlzásokba nem esve és ügyelve az összhangra, igaz ez az állítás sok gyertyára és változatos gyertyatartó-sokadalomra is. Ugye milyen varázslatos az eredmény?

Most lássunk egy étkészletet - két környezetben. Míg az elsőt inkább ebédhez, addig a másodikat vacsorához ajánljuk.
Míg a nappali terítéknél a természetes elemek és a semleges színek dominálnak, addig az esti dekoráció fő eleme a gyertyaláng. Színben a gyertyához passzoló madárka és pillangó díszíti a tányért.

A következő asztali dekorációt egy elegáns vacsorához ajánljuk. A fémes ragyogás betölti az egész asztalt: gyertyatartó, mécsestartó, váza, tányéralátét, az üvegdíszek, dísz állatok - de még egy csengettyű is megjelenik a képben. Szintén egy önmagában is szép, fehér porcelánt emeltünk fel egy magasabb dimenzióba.

Mi lehetne egyszerűbb dekoráció karácsonykor, mint az üveggömbök? Természetesen az angyalka és a hógömb is szorosan kötődik az ünnepi hangulathoz. A színt egy-egy szál virág és egy madár csempészi ide.

Szintén üveggömbök - de mégis mennyire más a hatás! A terítő jeges mintája, a csillár kristályai, a fehér és üveg kiegészítők szinte a fagyott téli tájat elevenítik meg előttünk.

Egyszerűbb kivitelben az iménti fagyos világ: szintén a sokszínű fehér és a jeges kék teszi izgalmassá az asztalt.

Míg az ezüst színe a hideget, addig az arany szín a meleget árasztja. Ezek a gyertyatartók és az arany színű csillagok varázsütésre felmelegítik az iménti jeges világot.

kerámia angyalkák és az ajándékcsomag formát öltött gyertyák is arany színben pompáznak.

Végezetül az adventi időszak végének közeledtével egy szép adventi asztalkép - hiszen a legszebb és legegyszerűbb dekoráció, ha az asztal közepére tesszük a koszorút, amelyen már hetek óta ég a várakozás gyertyalángja.

További dekorációs ötletekért térj be a Kika Magyarország egyik áruházába és hagyd, hogy magával ragadjon a közelgő ünnep varázsa! Emellett a most következő hétvégén 15% kedvezménnyel vásárolhatod meg a csodás teríték további, nélkülözhetetlen kellékeit, mint az étkezőbútorokat, az étkezőasztalokat vagy a székeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://decolady.blog.hu/api/trackback/id/tr6813829562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.