A tökéletes, mindenmentes, házi fagyi receptje

2016. május 25. decolady

 

Végre-végre talán újra itt a jó idő, a hatalmas esők után jönnek a 30 fokhoz közeli hőmérsékletek. Ilyenkor pedig nagyon jól esik magunkat és a gyerekeket egy-egy hűsítő finomsággal kényeztetni. Ebben a fagyiban az a jó, hogy semmilyen tejtermék nincs benne, se glutén, se cukor, se semmi. Csak színtiszta gyümölcs! Jöjjön a recept, melyet még ma készítsetek el, hogy holnaptól bármikor előkaphassátok a mélyhűtőből!

 


A recept annyira egyszerű, hogy nem is tudom, hogy receptnek hívhatjuk-e. Mindösszesen két hozzávaló kell hozzá, két gyümölcs. A banán fix, és a másik gyümölcsöt variálhatjuk kedvünkre. Eper, málna, barack, áfonya, szeder, amit csak szeretnénk.
Egy ilyen, izgalmas, csillag alakú jégkrém készítővel minden házi fagyit feldobhatunk, és a gyerekek is imádni fogják. Ehhez a 6 formához 2 közepes banánt és kb. 10-15 dkg epret használtunk.
A banánt botmixerrel pürésítsük. Majd egy másik tálban a megpucolt epret úgyszintén. Kiskanállal rétegezzük a fagyi készítőbe a két pürésített gyümölcsöt. Amikor tele van, picit ütögessük a pulthoz a formát, hogy a buborékok kijöjjenek és végül helyezzük bele a pálcát.

 

 

Tegyük legalább 4 órára mélyhűtőbe, és már ehetjük is az egészséges, finom és a szemünket is gyönyörködtető fagyinkat! 
Jó hűsölést Nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://decolady.blog.hu/api/trackback/id/tr813829462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.