Év végi, ötletes ajándékok pedagógusoknak

2017. június 6. decolady

 

Tanítóknak, tanároknak, pedagógusoknak év végére, ballagásra, pedagógusnapra komoly kihívás igazán frappáns, ötletes, szívhez szóló ajándékot választani. A legtöbbször bizony személytelen, sablonos ajándékot kapnak (képzelhetjük, mennyi különböző stílusú váza gyűlhet össze az évek során), de ha megkérdezzük őket, tapasztalatom szerint legtöbbször inkább valami kedves, emlékezetes, személyesebb, szívvel-lélekkel készített apróságnak jobban örülnek, amelyben ténylegesen benne foglaltatik az a figyelmesség, amellyel méltó módon kifejezhetjük hálánkat, köszönetünket egész éves munkájukért. Fogadjátok szeretettel Eszter, a Színes Ötletek blog szerzőjének ötleteit, melyekre támaszkodva Ti is eredeti ajándékokkal lephetitek majd meg a tanító néniket, bácsikat!

Szokás és divat is persze az osztályközösség által közösen megvásárolt ajándék. De gondoljunk csak bele, családi körben is sokszor okoz gondot a megfelelő ajándék kiválasztása, hát még akkor, ha az illetőt csak távolról ismerjük, személyes ízléséről esetleg csak sejtésünk lehet. Persze ilyen irányban is lehet jól választani, egy könyvutalvány, egy fotókönyv az osztállyal töltött időszakból, csemegekosár, egy gravírozott toll, vagy egy pendrive (fotókkal, vagy egy PowerPoint-os kisfilmmel feltöltve) úgy hiszem, mindenképpen hasznos és személyesebb hangvételű ajándék. Mindezek mellé pedig a legjobb egy kézzel készített, egyedi és különleges ajándék, amely kreativitást és gondolkodást igényel, ez biztos, hogy évek múlva is örömmel emlékezteti őket egykori tanítványaikra. Jó ötlet -ha van rá lehetőség- a tanítványokat is bevonni az ajándék elkészítésébe. 


Kreatív tabló, kézzel írott köszönőlevél, emléktábla
Készülhet sokféle alapanyag és technika ötvözésével, használhatunk hozzá fotókat, rajzokat, kézzel készített apró díszeket, szívhez szóló üzeneteket, magát az osztálynévsort stb.

 

Virágot is kreatívan
Virágcsokrot, cserepes virágot szokás ajándékozni ebből az alkalomból is, azonban ebbe is csempészhetünk kreativitást, személyes figyelmességet. Készítsünk színes ceruzákkal körbe ragasztott, üres konzervdobozból vázát, tűzzünk kedves, egyedi feliratokat cserepes virágokba vagy fessünk krétatábla festékkel kaspót! A lehetőségek tényleg nagyon sokfélék!
További ötletes díszek
Amennyiben a fentieken túl van még időnk, kedvünk, lehetőségünk, készíthetünk személyre szabott, különleges ajándékot is keresztneve kezdőbetűjéből vagy elhasználhatjuk a 15 éves erősen hiányos Scrabble készletünk megmaradt betűit is :)!

 

Reméljük, sikerült pár igazán egyedi ötletet mutatnunk, nézz be hozzánk kaspókért, képkeretekért, apró ajándékokért áruházainkba! Szép év végét kívánunk Nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://decolady.blog.hu/api/trackback/id/tr2613829212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.