Így válasszunk könnyedén kanapét!

2017. szeptember 18. decolady

Ennek hallatán felcsillan a szemünk, mert mi is szeretnénk egy-két könnyedséget árasztó, valóban praktikus bútordarabot otthonra. Mi sem egyszerűbb - gondolnánk - a mai óriási választék mellett megtalálni azt, ami valóban nekünk készült és hozzánk igazodik. Első ránézésre valóban így is van, azonban egy bútort hosszabb távra választunk. Ezért az izgalmas látványvilágon túl, érdemes kicsit az ülőgarnitúra témakör mélyére nézni.

[caption id="attachment_656" align="aligncenter" width="765"] Az Andente Geri biztos választás[/caption]

Következzen néhány kiválasztási szempont, amely leveheti a vállunkról a terhet! Fontos tudni, hogy milyen méretű bútorban gondolkozhatunk. Ezért már pontos centikkel érkezzünk az áruházba, így sok időt és energiát spórolunk meg magunknak. De ne csak a szoba és a bútor méreteivel legyünk tisztában! Biztos sokan jártunk már úgy, hogy az éppen vásárolt bútorunkról tudtuk, hogy vígan elfér majd a helyiségben, de az odajuttatása viszont komoly akadályokba ütközött. Ismerős a szituáció? � Nem számoltunk ugyanis az ajtófélfa, az erkélyajtó, esetleg az ablak korlátaival és csak a szerencsénknek volt köszönhető, hogy még volt + 1 mm, amelynek segítségével át tudtuk tuszkolni a  hőn áhított bútordarabot a nyílászárón.

[caption id="attachment_662" align="aligncenter" width="765"] Nem mindenhol áll rendelkezésre ilyen tágas ajtónyílás[/caption]

Legyen a fejünkben egy elképzelés, hogy milyen ülőgarnitúrát szeretnénk, önállóan állót vagy a falhoz illesztettet. Ha a falhoz idomulót választunk, az sokszor azt jelenti, hogy ott más bevonó anyag található - hisz úgysem látszik - , mint az ülőgarnitúra többi részén. Ezért a későbbi áthelyezés problémás lehet, hiszen látszani fog az eltérés. Vásárláskor kérjük ebben az áruházi tanácsadók segítségét.

[caption id="attachment_658" align="aligncenter" width="765"] Az Andante Delmondo eleganciája[/caption]

Jobbos vagy balos kialakításút ülőgarnitúrát is választhatunk, ami szintén a szoba kialakításának a függvénye. Gondoljuk végig egy-egy vendéglátás alkalmával hány embert szeretnénk kényelmesen leültetni egy kellemes csevejre. Ha barátaink gyakran tiszteletüket teszik nálunk, akkor egy 2-3 főnek helyet adó kanapé kevésnek bizonyulhat.

[caption id="attachment_657" align="aligncenter" width="765"] A kikában kapható Andante Maranello egy nagyobb baráti társaságnak is helyet tud adni[/caption]

Legyünk tisztában vele, hogy milyen igénybevételnek lesz kitéve a bútorunk, és ennek megfelelően válasszunk bevonó anyagot. A szövet, a Novalife és bőr kárpitozási módok állnak rendelkezésünkre és nem mindegy, hogy egy sok gyermekes, az életét a nappaliban élő vagy egy állatokkal együtt élő család melyik megoldást választja.

[caption id="attachment_661" align="aligncenter" width="765"] Az Andante ülőgarnitúrák bőr és a Novalife szövete strapabíró bevonó anyagnak bizonyult, a könnyű folteltávolítás miatt[/caption]

Az ülőgarnitúra funkciója elég tág skálán mozog egy család életében. A hagyományos szerepkörön túl gyakran a pihentető alvást is az ülőgarnitúrában elrejtett ágy látja el. Ezért fontos, hogy valóban jó minőségű matrac kerüljön a kanapéba, mely teljes értékű ágyként tud funkcionálni. S még nem is szóltunk a színek rendkívüli szerepéről. Következő bejegyzésünkben ide kalauzolunk el benneteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://decolady.blog.hu/api/trackback/id/tr513830518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.