Untat a munka és a suli? Kezeld zölddel!

2018. szeptember 7. decolady

A szeptember egy csodás hónap, hiszen most már a napsütést úgy élvezhetjük, hogy nem kell szenvednünk a hőségtől. Viszont ez az a hónap is, amikor  a nyári önfeledt és szabad létnek sajnos véget vet az iskola- és a munkakezdés. De van egy megoldás, mellyel picit jobb kedvre derülhetünk, és a napi munkarutin felvétele már nem lesz annyira fájdalmas számunkra.

book-2562345_1280.jpg

Hívjuk segítségül a színek erejét! Ezen belül is létezik egy olyan árnyalat amely különösen jó hatással van a hangulatunkra és a probléma megoldási készségünkre.

Természetesen a zöld színről van szó, amely a színskálán pontosan a vörössel szemben helyezkedik el, egymás kiegészítő színeként a két ellenpólust jelenítik meg. Míg a vörös vibráló energiájával mozgalmasságot áraszt, addig a zöld maga a nyugalom megtestesítője.

 2-resize_4.jpg

Egy zöld kompozíció láttán jólesően elrévedezhetünk picit, és a kis pihenés után újra csatasorba állhatunk

 

A zöldnek létezik még egy izgalmas tulajdonsága, amely igazán különlegessé teszi. A sárga és a kék színek keveredéséből jön létre és így ez az árnyalat magába foglalja a hideg és a meleg színek összes jó tulajdonságát.

A zöld a természet színe is, amely a szabadságot, a szárnyalást és a korlátok nélküliséget juttatja eszünkbe. Szeretjük a zöld színt nézni, melynek fiziológiai oka is van.

A szem receptorai érzékenyek a zöldre és ennek láttán testünk ellazul, csökken a vérnyomásunk, nyugodtság lesz úrrá rajtunk, amelyet nagyon jól tudunk hasznosítani  munkahelyi körülmények között is.

 1-resize_8.jpg

Válasszunk az apró kiegészítők színeként is a zöldet. Ugye milyen vonzó ez a levélmintába öltözött csésze?

 

Úgy nyújt számunkra biztonságot, hogy közben nem tompul el az elménk és továbbra is inspiráló és kreatív módon meg tudunk felelni az iskola és a munkahely adta, gyakran igen komoly kihívásoknak.

A zöld növények mellett válasszunk az irodánkba zöld kiegészítőket, mellyel remek hangulatot teremthetünk és a meglévő és gyakran nem túl előnyös irodai színeket ellensúlyozni tudjuk.

 4_studio-resize.jpg

Ez a kikában kapható, finom pasztell zöld Studio lámpa remek választás lehet

3_emmer_zold-resize.jpg

Ez a kikában kapható Emmer forgószék a kreatív énünket mozgósíthatja

 

S még mindig nem volt elég a zöld magasztalásából, hiszen remekül kezelhető vele a stressz és a fáradtság is, s ehhez nem is kell mást tennünk csak vegyük magunkat körbe minél több zölddel.

 5-resize.jpg

 A munka közben is megengedett egy-egy rövidke pihenés. Válasszuk a zöldet ebből a csodás Scotty fotelsorból!

 

Várunk szeretettel a kika áruházakban, hogy személyesen merülhess el a változatos kínálatban, de ha inkább otthon böngésznél, arra is van mód. Nézz körül IDE kattintva webáruházunkban!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://decolady.blog.hu/api/trackback/id/tr9414227237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.