8 fény - 8 hangulat  

2018. november 6. decolady

Elődeink biztos rácsodálkoznánk arra, hogy mi már milyen mesterien játszhatunk a fényekkel.  A változás rettentően gyors, hiszen a megfelelő világítással átalakíthatjuk az egész otthonunk megjelenését. Jöjjön most 8 hangulatos tipp!

 20180913_kikasoroksar_0042-resize.jpg

 

Mielőtt belevágunk a megfelelő fényforrások beszerzésébe, nem árt, ha tisztában vagyunk a jellemzőikkel, és azzal is, hogy egyes helyiséghez milyen megvilágítás passzol igazán.

A sokak által kedvelt meleg fehér fény

Nagyon népszerű a sárgába hajló, otthonos hangulatot árasztó fény, s talán azért szeretjük annyira, mert emlékeztet bennünket a gyertyafényre, a napsütésre és a hagyományos villanykörték meghittségére. Épp ezért elsősorban azokban a helyiségekben ajánlott a használata, amelyek amúgy is a pihenést és a kikapcsolódást szolgálják. Így ideális lehet a meleg fehér fény a gyermekszobába, a nappaliba és a hálószobába is, de előszeretettel alkalmazzák az éttermek és a hotelek is.

Ha pedig mindezt számokban szeretnénk kifejezni, akkor ez a fény a 2700 Kelvin színhőmérsékleti tartományból indul.

A kikában kapható PAUL NEUHAUS lámpák közül ennek a FLAT lámpatípusnak az a nagy előnye, hogy könnyedén beállíthatjuk, hogy meleg vagy hideg fehér fénnyel szeretnénk körbevenni magunkat, és ráadásul a fényerő is szabályozható egy távirányító segítségével.

 flat_feher_sml-resize.jpg

 

Az örökzöld természetes fehér fény

A már 4000 Kelvin színhőmérséklettel rendelkező természetes fehér fény is élénkítő hatással bír, mégsem hivalkodó és túl szembeötlő. Igazodik a környezethez, világos és tiszta, s ez a barátságos hatás meghatározza a felhasználás helyét is. Ideális tehát folyosók, a fürdőszobai tükrök, a konyha, a dolgozószoba, az alagsor és a pince megvilágítására.

 

Az összpontosításban segítő hideg fehér fény

Olyan helyiségekbe ajánlott, ahol nagy koncentrációt igénylő munka zajlik vagy szükség van az állandó figyelem fenntartására. Ilyen terek a konyha, a kézműves műhely, a fürdőszoba, de a munkahelyek és az irodák is. Az 5000 Kelvin színhőmérsékletű hideg fehér fény hozzásegít bennünket a precíz munkavégzés okozta örömhöz és emellett olyan hatást kelt, mintha világosabb lenne a tér, bár valójában a fényerőben nincs eltérés a meleg fehér fényhez viszonyítva.

A kikában kapható PAUL NEUHAUS lámpák közül a LOLA típus sajátja, hogy mi magunk szabályozhatjuk  a fényerőt és azt is, hogy épp meleg, hideg vagy természetes fényre van szükségünk.

 lola_opti-resize.jpg

 

Így ez a fényforrás ideális lehet a hálószobába is, hiszen egy könyv olvasásához választhatjuk a hideg fehér fényt, míg egy pihentető beszélgetéshez kiválóan alkalmas a meleg fehér fény verzió is..

20180913_kikasoroksar_0050-resize.jpg

 

Egy-egy ikonikus tárgy, kép vagy a lakás meghatározó pontjának kiemelésére használhatunk helyi megvilágítást.

20180920_kika_lehelut_0002-resize.jpg

 

A hálószoba meghittséget áraszt a meleg fehér fényben, s itt valóban rá lehet hangolódni az éjszakai alvásra. 

20180920_kika_lehelut_0021-resize.jpg

 

Belépve a lakásba lényeges, hogy otthon érezzük magunkat. Így fontos, hogy a folyosók megvilágításához hasonlóan, naturális hatást árasztó természetes fehér fényt válasszunk. 

20180920_kika_lehelut_0036-resize.jpg

 

Egy ülőgarnitúra igazi szépségét és árnyalatait a megfelelő fényforrással hangsúlyozhatjuk ki.

20180920_kika_lehelut_0054-resize.jpg

 

A kikában könnyedén kiválaszthatjuk nappalink fényforrásait, legyen az általános, kiegészítő vagy egy feladatra összpontosító világítás.

imagehandler_51_-resize.jpg

 

S ne felejtsük el a hagyományos, de annál egyedibb világításról sem. Ünnepi és meghitt hangulatot csempészhetünk az otthonunkba a gyertyák és a mécsesek segítségével. A kika  színes kínálatából ez a természetre és a fenyők zöldjére emlékeztető darab egy étkezőasztal, de a nappali dísze is lehet.

kika_advent_019_web.jpg

 

Tudtad?  A mesterséges fények alapjában változtatták meg az alvási szokásainkat, megnyújtva a nappalok hosszát a ma embere számára. Elképesztő belegondolni, hogy az ipari forradalom előtt élt emberek éjszakai pihenése alapvetően tért el a mienktől.

Amit mi most egy nyolc órás pihentető alvásként élünk meg, ők azt két felvonásban bonyolították le. Amikor besötétedett álomra hajtották a fejüket, majd körülbelül négy óra elteltével felébredtek és olvasgattak, írtak, imádkoztak, beszélgettek, lustálkodtak, rendezkedtek a házban, takarítottak. S mindezt az éjszaka közepén! Majd az egy-két órás kis közjáték után ismét lefeküdtek és reggelig aludtak.

Várunk szeretettel a kika áruházakban, hogy személyesen merülhess el a változatos kínálatban, de ha inkább otthon böngésznél, arra is van mód. Nézz körül IDE kattintva webáruházunkban!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://decolady.blog.hu/api/trackback/id/tr4414354937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.