A fehér három árnyalata

2018. november 13. decolady

A fehér az, amit mivel nincs rá jobb szavunk, színként emlegetünk, de valójában nem más, mint az összes szín egysége, a minden árnyalatot magába foglaló teljesség. 

De elrugaszkodva a tudományos magyarázattól, a világítás és a fényforrások világában lehetséges, hogy a fehér  karakterében teljesen eltérő árnyalatait különböztessük meg.

1_10.jpg 

Szerencsére már tisztában vagyunk azzal, hogy nemcsak a színek, de a mesterséges fény is óriási hatást gyakorol a szervezetünkre. Egy harmonikusan kialakított otthonban vagy munkahelyen sokkal jobb a közérzetünk, kiegyensúlyozottabbak és energikusabbak vagyunk, persze csak a megfelelő fényforrások mellett. 

Míg ezek hiányában gyengül az immunrendszerünk, a koncentrálóképességünk, szemünk könnyen elfárad, esetleg még a látásunk is romlik és a hangulatunk is ingadozik. Sőt könnyen előfordulhat, hogy a nem megfelelő világítás miatt fejfájásra, stresszre vagy kimerültségre fogunk panaszkodni.

3_jpg.jpg

 

Ha ezek közül bármelyik problémát érzékeljük, akkor érdemes a lámpák és az izzók cseréjéhez folyamodni. Kiváló lehetőség, hogy a kika kínálatában nemcsak tetszetős, de egészségre kedvező hatású darabok közül válogathatsz:

 tarok_falilampa.jpg

A Tarok falilámpa hangulatos légkört teremt és még trendi is!

 

Ahhoz hogy jól érezzük magunkat alkalmazzuk megfelelőn a meleg fehér, a hideg fehér és a természetes fehér fényt!

Nézzük most meg a fehér fény e három fajtáját és azt, hogy hol a legideálisabb őket használni, hiszen a megfelelő környezet kialakításával önkéntelenül is kreatívabbakká, nyugodtabbá válunk.

miko_modellszinvalasztosgyorsan-lassan.jpg

A kikában lapható Neuhaus lámpacsalád Miko modellje azért is különleges, mert kiválaszthatjuk a kívánt fény színét és hogy milyen sebességgel váltakozzanak az árnyalalok, így teremtve kellemes hangulatot a helyiségben.

 

Már a fehér fény három különböző elnevezése is igen beszédes, mert utalnak arra, hogy milyen hatással vannak ránk.

A meleg fehér fény nem véletlenül olyan népszerű, hiszen meghittséget, otthonosságot és nyugalmat áraszt. Pihentető hatása és kellemes sárgás fénye miatt használjuk azokban a helyiségekben, ahol lazítani szeretnénk és sok időt kívánunk tölteni, így ideális választás a nappaliban, a hálószobában és a gyerekszobában is.

 oscar3meretben_melegfeh_3000kelvin.jpg

A kikában háromféle méretben is kapható Neuhaus márkájú, Oscar lámpa 3000 Kelvin fényerővel meleg fehér fényt áraszt

 

A hideg fehér fény - a meleg fehér fénnyel ellentétben - éppen az éberséget segíti elő, hatására pedig összeszedettebbek leszünk.  Így  a patika tisztaságot sugalló hideg fehér fény kiváló megoldás a dolgozószobák, a munkahelyek, üzlethelyiségek, irodák fénybe borítására. Sőt a hideg fehér fény esetében, a színhőmérséklet változás miatt, sokkal erősebb fényűnek érezzük majd ezt a megvilágítást.

 hidegfeherdolg.jpg

 

A természetes fehér fény alkalmazására nincs általános szabály, de leginkább ott célszerű használni, ahol nappali tevékenységet végzünk. Otthonos, visszafogott és barátságos hatása miatt ideális a nappaliba, a fürdőszobába, a konyhába és a dolgozószobába is. De olyan helyiségekbe is megfelelő, ahol egyébként nem jut le természetes fény. Így szükség esetén a pincében és az alagsorban is képesek leszünk jó hangulatban, hosszabb időt is eltölteni.

 termeszetesfeny.jpg

 

Mindezek mellett azonban nem árt, ha a helyiség színével is ráerősítünk a számunkra legmegfelelőbb világítás kedvező hatásaira. Válasszunk világosabb árnyalatokat a szoba kialakításakor, használjuk a meghitt légkör kialakítása kedvéért állólámpákat, hangulatos spotlámpákat és  egy-egy kedves sarkot vagy tárgyat megvilágító helyi fényforrást.

 corso_1-es_spot.jpg

A kikában kapható Corso modell forgatható spotfeje lehetőséget ad, hogy játszunk a fénnyel.

 

Tudtad? Minden élőlény, így az ember is, evolúciója során a Nap által sugárzott fényt érzékeli természetes fehér fényként. Ennek intenzitása azonban minden napszakban változik, de ez számunkra nem jelent gondot, mert a Nap fényét minden esetben fehér fényként érzékeljük.

Ez az áthangolódás teszi lehetővé, hogy alkalmazkodjunk minden mesterséges megvilágításhoz, a gyertyalángtól, petróleumlámpa fényén át, egészen a izzók fényerejéig.

milka_lampa.jpg

A Milka asztali lámpa remek választás a dolgozószobába, de egy könyv olvasása is felüdülés mellette

 

Várunk szeretettel a kika áruházakban, hogy személyesen merülhess el a változatos kínálatban, de ha inkább otthon böngésznél, arra is van mód. Nézz körül IDE kattintva webáruházunkban!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://decolady.blog.hu/api/trackback/id/tr5214368195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.