Gluténmentes sütemény 3 hozzávalóból

2019. január 30. decolady

Gluténmentes sütemény és csak 3 hozzávalóból? IGEN, lehetséges! Süteményünk alapja az édesburgonya, ami manapság már szinte mindenhol elérhető, beszerezhető.

Sokszínű felhasználhatósága miatt, egyre több receptben használják. Fogyasztása szuper vitaminforrás és rostforrás étrendünkben. Süthetjük, főzhetjük, süteménynek alapja is lehet.

Mutatunk egy receptet, melyhez csupán 3 hozzávalóra lesz szükségetek: édesburgonya, étcsoki, mandulaliszt.

 suti_kep.jpg

 

Így készítsétek el

Első lépésként 2 db közepes édesburgonyát süssetek meg (kb. 40 perc).  Ha megsült, törjétek össze és keverjetek bele 100 g vízgőz felett felolvasztott étcsokit. Végül adjatok hozzá 100 g mandulalisztet.

Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig süssétek.

Picit talán időigényesnek tűnhet a recept, de higgyétek el, érdemes kipróbálni!

Videónkban megmutatjuk, mi hogyan készítettük el:

https://youtu.be/jzugV02MB5A

 

Tedd teljessé a tálalással!

Ha nem csak az íz, hanem a tálalás is fontos, akkor ügyelj az apró részletekre. A tányér, az evőeszköz, a terítő és a szalvéta is növeli a süti élvezeti értékét. Íme néhány ötlet, amellyel garantáltan elkápráztatod a családod.

sutiskeszlet.png

YORK süteményes készlet

tepsi_formazott.png

ASIMETRIA tepsi

tanyer_formazott.png

Stonecast Duck tányér

 

A bejegyzés trackback címe:

https://decolady.blog.hu/api/trackback/id/tr5414566230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.