Elegáns otthon - 10 ötlet

2019. április 10. decolady

Mindenhol jó, de legjobb otthon – a saját otthonunkban mi vagyunk a királyok – ezért fontos, hogy a lakás stílusos és exkluzív legyen.

Néhány egyszerű jó tanács, mi kell ahhoz, hogy otthonod elegáns villa benyomását keltse.

Döntsük el, mi számunkra a fontosabb: egy szuper kényelmes fotel vagy egy designer kanapé, egy menő esőzuhany vagy egy fürdőkád sejtelmes fényekkel. Arra, ami fontos, áldozhatunk egy kicsivel több pénzt is. A másik szempont, hogy egységes benyomást keltsen a lakás – akár rusztikus vagy modern, játékos vagy harmonikus – minél egységesebb a stílusa, annál előkelőbbnek hat minden egyes részlet.

10 egyszerű tipp a luxus benyomásért:

1.) Minél üresebb a padló, annál elegánsabb. Előnyben vannak a falra szerelt és a hosszú lábú szekrények.

 10_tipp_1_ures_padlo.jpg

2.) A parketta és a fal színe közötti erős kontraszt drámai hatást nyújt – és mély benyomást kelt.

 10_tipp_2_fal_es_padlo.jpg

3.) A legtarkább otthonban is szabály: a szőnyeg harmonizáljon a függönnyel vagy a kanapé textíliájával. Visszafogottabb színek esetén is, egy élénk színű szőnyeg különleges benyomást kelt.

10_tipp_7_tukor.jpg 

4.) A hosszú függönyök, amik a padlóig érnek, megnyújtják a falat és előkelőbb hatást keltenek. A nehezebb anyagok nagystílűnek, elegánsnak, a könnyebbek elevenebbnek hatnak.

 10_tipp_4_hosszu_fuggony.jpg

5.) Legyen a fal festett vagy tapétás – erről megoszlanak a vélemények, de bárhogy is van, akinek határozott elképzelése van, lehet merészebb – válasszon fényes tapétát vagy egy erős falszínt. Ez önbizalmat sugároz és akinek van önbizalma azt általában ösztönösen előkelőbbnek tartjuk. (A nyers, rost alapú tapéta tilos!)

 10_tipp_5_tapeta.jpg

6.) Legyen egy anyag, fa, kő vagy textília több helyen is visszatérő elem a lakásban - itt lehet valami szokatlant is kipróbálni.

10_tipp_5_eros_falszin.jpg 

7.) A tükrök nagyítják a teret és felületükkel fényes csillogást visznek a lakásba – esetleg egy kép helyett egy tükör?

 10tipp_7_tukor_3.jpg

8.) Nem kell, hogy eredeti Picasso képed legyen – a képeknél az számít, hogy milyen keretben vannak, és hogy vannak elhelyezve. A kisebb képeket sűrűn csoportosítsuk egymás mellé – így harmonikusabb hatást érünk el velük.

10_tipp_8_kepek.jpg 

9.) Dekorációra és virágokra is igaz: inkább egy csoportban helyezzük el őket, mint össze – vissza. Mennyiség szempontjából valamiért a páratlan számok a nyerők.

 10_tipp_9_dekoracio.jpg

10.) Mutatós párnák a fotelben vagy a kanapén az egész szoba hangulatát meghatározzák – ezért ne spóroljunk a párnáknál: a minőségi, előkelő, különlegesebb anyagok itt előnyben vannak.

10_tipp_10_diszparnak.jpg 

Mindehhez térj be egy kika áruházba, ahol a tanácsadók segítségével biztosan megtalálod azokat a berendezési tárgyakat, kiegészítőket, amivel otthon valóban a luxus szigete lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://decolady.blog.hu/api/trackback/id/tr2814741399